Napravljen je drveni tepih!

Ljudske inovacije ne prestaju da nas zapanjuju! Mlada nemačka tekstilna dizajnerka napravila je ni manje ni više nego drveni tepih. Korišćena je laserska tehnika...
Na sajmu nameštaja u Kolnu 2010, predstavljene su ideje i inovacije mnogih stručnjaka, studenata dizajna, dizajnera nameštaja, trgovaca i arhitekata.
Ukupno je bilo preko 1500 izlagača koji su prikazali svoje projekte prvenstveno vezane za nameštaj i dizajn enterijera. Fokus je, takođe, bio na načinu korišćenja savremenih materijala i tkanina. Tako je jedna ideja oduševila sve ljubitelje drva. Mlada nemačka tekstilna dizajnerka predstavila je ni manje ni više nego drveni tepih.
Drveni tepih je napravljen od laserski rezanih komadića drva spojenih sa tkaninom. Na ovaj način je postignuto da se ovaj tepih može koristiti kao i bilo koji drugi - da jednostavno leži na podu, ali je i začuđujuća fleksibilnost materijala pa se može naći u raznim oblicima.
Ideja drvenog tepiha zasluženo je pobrala ovacije, ne samo zbog svoje inovativnosti već i drugačijeg pogleda na materijale kojima se koristimo u vreme kada je sve manje ekoloških resursa.

(izvor Sijalica)


Napomena: Ovaj tekst je zabavnog karaktera i služi samo da Vas informiše u zanimljivostima iz sveta podnih obloga. Mi ne prodajemo gore pomenute proizvode.

Par tepiha koje smo odabrali

Ispod možete videti par tepiha koje smo odabrali ovom prilikom. Da bi pogledali sve tepihe možete kliknuti na link tepisi.